Om alternativa investeringar och passiva inkomster genom Crowdfunding, Crowdlending och P2P-lån

Artiklar om P2P-lån, Crowdfunding och Crowdlending

  • Avkastning

Portföljstatus och avkastning november 2019

Categories: Min P2P portfölj|Tags: , |0 Comments

Det har varit ytterligare en händelserik månad i november men den här gång i betydligt mer positiv mening än förra månaden. Jag och min sambo har nämligen köpt oss en övernattningslägenhet i centrala Göteborg. Villan har vi kvar och tanken är att vara i villan på vekorna och i lägenheten på helgerna. I [...]

  • Avkastning

Portföljstatus och avkastning oktober 2019

Categories: Min P2P portfölj|Tags: , |0 Comments

Den här gången är det inte med samma lätthet som annars som jag sätter mig med laptopen i knät och summerar månaden som gått. För exakt en vecka sedan tvingades vi avliva vår älskade katt som varit en del av familjen sedan 12 år tillbaka. Sorgen, saknaden och tomheten är närmast obeskrivlig. Att [...]

  • Avkastning

Portföljstatus och avkastning september 2019

Categories: Min P2P portfölj|Tags: , |0 Comments

Då var det dags att slå sig ner bakom tangenterna igen efter att ha lagt några timmar på att sammanställa statusen för september. Det har varit lite oroliga dagar på börsen och då är det alltid trevligt att se att min alternativa portfölj har tickat på i princip samma takt som vanligt. Exakt [...]

  • Guider

Hur beräknar man XIRR?

Categories: Guider|Tags: |0 Comments

XIRR är en formel i Excel och är en förkortning av Extended Internal Rate of Return. Översatt till svenska blir det något i stil med "utökad internränta". Den översättningen är kanske inte direkt självförklarande så vad är XIRR då egentligen? XIRR beskriver - enkelt uttryckt - i vilken takt en investering med oregelbundna [...]

  • Avkastning

Portföljstatus och avkastning augusti 2019

Categories: Min P2P portfölj|Tags: , |0 Comments

Dagarna bara springer iväg. Jag hade bestämt mig för att försöka klämma in några andra blogginlägg mellan månadsrapporterna men det gick - som ni nog har märkt - inte så bra. Men det innebär inte att ingenting har hänt på bloggen. Tvärtom har det hänt en hel del: Tre nya plattformar har lagts [...]

  • Avkastning

Portföljstatus och avkastning juli 2019

Categories: Min P2P portfölj|Tags: , |0 Comments

Då har ännu en månad gått och det har blivit dags att sammanställa hur min Crowdfunding- och Crowdlending-portfölj har presterat i juli månad. Precis som senast visar jag hur mycket min portfölj är värd för närvarande, vilken avkastning jag har fått under månaden som gått, vad min totala avkastning är sedan mjukstarten i [...]

Load More Posts

Kategorier

Populära taggar

Senaste kommentarer