Om alternativa investeringar och passiva inkomster genom Crowdfunding, Crowdlending och P2P-lån

Hitta och jämför P2P plattformar

investera i P2P lån

Att jämföra olika alternativ innan man bestämmer sig för något är alltid en bra idé. Det kan gälla köp av ny TV, när man gör en hotellbokning eller väljer försäkringsbolag för bilen. Samma sak gäller när man skall investera i P2P lån.

När man jämför P2P plattformar finns det många olika parametrar att titta på. Exempelvis saker som potentiell avkastning, minsta tillåtna investering, tjänster, avgifter, löptider, m.m är sådant man definitivt bör kolla upp. Läs gärna mina tidigare inlägg om hur man väljer plattformar och tips för bättre Crowdfunding & Crowdlending. Kom också ihåg att sprida riskerna genom att investera på flera olika plattformar.

När jag började investera i P2P lån, Crowdfunding och Crowdlending 2018 saknade jag en webbplats (i alla falla Sverige) som på ett överskådligt sätt jämför P2P plattformar. Det var därför jag skapade den här sidan. Förhoppningsvis kan den vara till hjälp för dig som vill hitta P2P plattformar att investera på.

I tabellen här nedan hittar du en mängd olika europeiska Crowdfunding och Crowdlending plattformar. Sök, filtrera och sortera som du vill för att hitta din nya favoritplattform.

I tabellen kan du klicka dig vidare direkt till plattformen via länken eller logotypen längst ute till vänster (affiliate) eller läsa mer i min recension (finns ännu inte för alla plattformar) genom att klicka på länken ”Recension” längst till höger i tabellen.

Viktigt

Inget av det som skrivs här är – eller skall ses som – rådgivning och får inte ligga till grund för ekonomiska beslut. Det är endast mina egna åsikter, tankar och erfarenheter. Friskrivning
Sidan innehåller affiliate-länkar. Användandet av dessa kan generera ersättning till mig. Detta påverkar inte texternas innehåll eller mina åsikter. Policy
Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. Att investera är förenat med risk. Investeringarna kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Investera aldrig mer än du har råd att förlora och sprid riskerna. Genom att använda webbplatsen godkänner du användarvillkoren.

Investeringsplattformar

Sortera tabellen genom att klicka på rubrikerna.
Klicka på + tecknet ovanför loggan för att visa mer data.
Filtrera genom att kryssa i det som är viktigt för dig.

Artiklar

*Avkastningen som anges är min egen avkastning i procent beräknat som XIRR och uppdateras årligen efter att jag har sammanställt hur föregående år har gått. Olika plattformar har olika sätt och tidsramar för att sätta statusen ”kreditförlust” på ett lån som inte återbetalats, vilket påverkar XIRR-beräkningen. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. Det finns inga garantier för att du kommer att uppnå denna avkastning. Läs på om risk

Vissa plattformar drar skatt på en gång när räntan betalas in. Detta har inte tagits i beaktning när XIRR har beräknats, vilket betyder att avkastningen som anges i dessa fall är efter skatt. 

***Namnen till trots så är återköpsgaranti, kreditförlustfond eller motsvarande benämningar inte en garanti mot att förlora pengar. Plattformar och låneutfärdare kan t.ex. få sinande kassor eller t.o.m. gå i konkurs. Återköpsgaranti eller kreditförlustfond erbjuds inte alltid för alla de investeringar som förmedlas på en plattform. Läs på vad som gäller innan du investerar. 

Även investeringar där det finns pant/säkerhet såsom borgen, fastighet eller liknande är ingen en garanti för att inte förlora pengar. Panten/säkerheten kan t.ex. vara felvärderad, misskött, tappa i värde vid en kris, vara en svagare form av pant/säkerhet, sakna täckning, o.s.v.