Om mig

Om mig

Jag är lång i från en proffesionell investerare men jag bygger på mig mer och mer kunskap och erfarenhet för varje dag som går och har sedan många år tillbaka investerat främst i aktier och fonder, samt i en och annan fastighet. Men jag har på senare tid börjat intressera mig allt mer för Crowdfunding och Crowdlending.

Jag har, som de flesta andra, tagit både bra och mindre bra beslut genom åren när det gäller mina investeringar. Jag vill genom den här webbplatsen, som alltså är ett hobbyprojekt, dela med mig av mina erfarenheter vad gäller just Crowdfunding och Crowdlending allt eftersom jag fortsätter att utforska möjligheterna och riskerna med denna snabbt växande investeringsform. Detta gör jag främst genom de översikter och recensioner av plattformarna som finns på webbplatsen.

Jag upptäckte Crowdfunding och Crowdlending mer eller mindre av en slump i slutet av 2017 när jag började leta runt på internet efter alternativ till att investera i aktier och fonder. Uppskrämd av alla ”experter” om att börsnedgången var nära förestående så ville jag ta reda på om det fanns något annat sätt att investera mina pengar. I något som inte följer börsens svängningar, som kunde vara en motvikt til en börsnedgång och som kunde generera en stabil passiv avkastning, helst varje månad. En alternativ pengamaskin helt enkelt.

Det vanligaste jag stötte på i mitt sökande var att investera i fastigheter. Men det tåget hade jag precis hoppat av och jag hade ingen vidare lust att åter investera miljontals kronor i en ny fastighet och dessutom lägga tid på alla de problem som en sådan investering oftast medför (t.ex. utebliven hyra, oförutsedda kostnader, underhåll, o.s.v.). Det måste väl finnas ett bättre, enklare och roligare sätt?

Det var då jag stötte på ett antal Crowdfunding-plattformar för fastigheter. Efter att ha läst på om detta ”nya” sätt att investera, som innebar att jag kunde investera små summor i en mängd olika fastigheter så bestämde jag mig för att registrera mig hos ett par av dem och gjorde mina första insättningar och investeringar. Snabbt och enkelt ägde jag nu en liten del i ett större antal fastigheter. På det här sättet spred jag mina risker och slapp allt besvär som en vanlig fastighetsinvestering innebär. Sakta men säkert började hyresintäkterna trilla in och värdet på fastigheterna att öka.

Jag började nu gräva ännu djupare inom Crowdfunding och Crowdlending. Vad mer hade dessa investeringsformer att erbjuda? Mycket mer skulle det visa sig. Jag hittade bl.a en stor mängd plattformar som gjorde det möjligt att låna ut pengar till fastighetsprojekt, privatpersoner och företag i olika delar av världen. Spännande!

Det var 2018 som jag gjorde min första Crowdfunding investering och jag har för närvarande investerat mer än en halv miljon kronor, spritt över ett stort antal olika plattformar för fastigheter, privatlån, företagslån, fastighetslån och obligationer. Och pengamaskinen tuggar på bra. Dag som natt, månad ut och månad in.

Hoppas du får mycket glädje av min webbplats!

Om du vill kontakta mig så kan du göra det här

/Joakim

Alternativa Investeringar