Tack!

TackDu prenumererar nu på mitt nyhetsbrev. Jag hoppas att du kommer gilla det!

Tills att det första utskicket hamnar i din inkorg kan du ta en titt på vad min webbplats har att erbjuda. Här nedanför kan du t.ex. klicka dig vidare för att läsa om investeringar i  t.ex. fastigheter, fastighetslån, företagslån och privatlån, samt jämföra olika investeringsplattformar inom dessa kategorier.

Jag investerar alltid själv, med egna pengar, på alla plattformar som jag skriver om och recenserar.

Vi hörs!

Crowdfunding innebär att en grupp individer, oberoende av varandra, finansierar ett företag eller en fastighet genom ett mindre bidrag per individ, i hopp om positiv värdeutveckling för företaget eller fastigheten.

Crowdlending och P2P-lån bygger på samma princip men här handlar det istället om att en grupp individer lånar ut pengar mot ränta till en privatperson eller ett företag, ungefär som en bank gör.

Dessa investeringstyper förmedlas i regel av plattformar – eller marknadsplatser – där man som investerare kan registrera sig, sätta in en summa pengar och sedan välja hur man vill investera dem på plattformen.

De två största fördelarna som brukar anges med Crowdfunding och kanske framför allt Crowdlending är dels den höga potentiella avkastningen (men med det kommer risk) samt att de inte följer börsens svängningar (men kan påverkas negativt av t.ex. en lågkonjuktur). Här på webbplatsen hittar du ett stort antal plattformar du kan kika närmare på.

I den här filmen visar jag hur en Crowdlending plattform fungerar i praktiken. Från registrering, insättning, navigering, och investering hela vägen fram till avkastningen.

I videon har jag använt P2P-låneplattformen PeerBerry som exempel eftersom den är tydlig och enkel men ändå har de flesta viktiga funktionerna. Exakt hur det fungerar och ser ut varierar från plattform till plattform men principen är den oftast densamma.

Av sekretessskäl behöver YouTube din tillåtelse för att laddas.
Jag godkänner

Videon är inte ett investeringsråd utan är tänkt att ge en bild av hur det kan se ut och fungera på en plattform. Att investera är förenat med risk

Översikt